Суд вдруге арештував кошти, конфісковані у Дубневича під час обшуків

119 тисяч доларів та 102 тисячі євро народного депутата знову відчужено у рамках кримінального провадження.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, інформує "Еспресо.Захід".

Прокурори зазначають, що сьогодні Вищий антикорупційний суд вдруге арештував вилучені під час обшуку у Ярослава Дубневича 119 тисяч доларів та 102 тисячі євро.

"29 січня за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, Вищий антикорупційний суд заарештував кошти народного депутата України дев’ятого скликання, підозрюваного у заволодінні понад 93 млн гривень коштів ПАТ "Укрзалізниці". Так, за рішенням суду арештовано понад 100 тис. доларів США та понад 100 тис. євро, які були вилучені у народного депутата під час обшуків. Вказані кошти арештовано на строк судового слідства та розгляду справи у суді. Ухвала суду може бути оскаржена в суді апеляційної інстанції протягом п’яти днів з моменту її оголошення", - йдеться у дописі САП.

Нагадаємо, 11 січня ВАКС, опираючись на рішення Печерського районного суду м. Києва, повернув ці кошти Ярославу Дубневичу, який стверджував, що гроші належать його зятю.

Відзначимо, що конфіскація коштів відбувалась у результаті обшуків у кримінальному провадженні, відкритому детективами НАБУ. Бюро інкримінує нардепу незаконне заволодіння 93,3 млн грн. За версією НАБУ, Ярослав Дубневич, будучи народним депутатом України та обіймаючи посаду голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради, у період з грудня 2015 року по березень 2017 року, за попередньою змовою групою осіб, знаючи про наявність єдиного виробника стрілочної продукції на території України – ПАТ "Дніпропетровський стрілочний завод", замість більш економічно вигідної переговорної процедури закупівлі, разом з іншими особами організував проведення відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств: ТОВ "Арго" і ТОВ "Корпорація КРТ". У результаті закуплено елементи верхньої будови колії за завищеними цінами, що призвело до збитків залізниці на суму 93,3 млн грн.

Нещодавно Ярослав Дубневич також намагався оскаржити рішення Верховної Ради про зняття з нього недоторканності, але Верховний Суд підтримав позицію парламенту.

Також минулого тижня стало відомо, що Ярослав Дубневич ділить зі своєю дружиною майно, що може означати їх намір уникнення його конфіскації.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.