Садовий пообіцяв назвати своїх заступників, старост і членів виконкому до 25 січня, – депутат

Далі ці кандидатури мають затвердити депутати Львівської міської ради.

Про це в ексклюзивному матеріалі "Новий регламент Львівської міськради: кінець диктатури мера та баланс повноважень" на "Еспресо.Захід" розповів депутат ЛМР Володимир Марусяк.

Раніше принцип формування та склад виконкому не були прописані в регламенті ради і мер формував його на свій розсуд.

"Згідно з новим регламентом, до виконавчого комітету входять: міський голова, його заступники, секретар ради, керуючий справами, представники Львівської обласної та районної ради, старости та представник ДСНС. Також інші особи за поданням мера. Міський голова обіцяв подати дані про новий виконком до 25 січня. Також до того часу він має повідомити про утворення старостинських округів та старост, яких він бачить на їх чолі. Склад виконкому, а також кількість старост затверджують депутати на сесії ЛМР", – сказав Володимир Марусяк.

Читайте також: Напівлегітимний виконком і недоформована рада. Тренд правління Садового

До складу виконкому мали б увійти 10 старост, за кількість приєднаних громад, проте міський голова лобіює думку про укрупнення старостинських округів.

"Андрій Садовий пропонує створити менше старостинських округів, аніж рад, які увійшли у міську громаду Львова. Ми ж пропонуємо, щоби на перехідний період входили усі старости, бо зараз справді дуже багато роботи", – зазначає Володимир Марусяк.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.