У новоутворених райадміністраціях на Львівщині працевлаштують понад 800 чиновників

Старі адміністрації працюватимуть ще близько 2-3 місяців.

Про граничну чисельність працівників районних державних адміністрацій стало відомо з розпорядження голови ЛОДА 12/0/5-21 від 11 січня, інформує "Еспресо.Захід".

Згідно з документом, гранична чисельність працівників семи нових РДА становитиме 833 особи. Найбільше працівників передбачається у Львівській та Стрийській РДА – 165 та 137 відповідно.

У Яворівській РДА - 110, у Червоноградській – 113, Самбірській – 113, Золочівській –113. Найменший штат передбачається у Дрогобицькій РДА – 82 працівники.

Читайте також: Органи влади без повноважень та бюджету: що не так з новоутвореними районами

Як повідомив у коментарі "Еспресо.Захід" голова Городоцької РДА Іван Саган, попередні райадміністрації мали бути ліквідовані ще з 1 січня, але цього зроблено не було через відсутність законодавчої бази:

"Щоби відбулася ліквідація і звільнено людей, їх потрібно попередити за місяць, згідно з трудовим законодавством. Та поки таких рішень не було навіть зі структурними підрозділами.

Така ситуація може тривати ще 2-3 місяці. До того часу діяльність адміністрацій мала б фінансуватись. За грудень люди отримали зарплати, а далі – побачимо".

Зараз адміністрації передають громадам майно, але є ще низка питань, які залишаються не вирішеними:

"Наша адміністрація передала громадам фактично все майно. Але залишається ще багато роботи. Якщо по освіті та культурі вже все влагоджено, то інші питання поки не врегульовані.Не вирішено поки питання з трудовим архівом, ЦНАП, службою у справах дітей, соцзахистом".

Читайте також: Рада прийняла за основу проєкт закону про реорганізацію громад і районів

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.