У Дрогобичі перепоховають віднайдені останки жертв політичних репресій

Представники громади та місцевої влади Дрогобича вирішили перепоховати на міському Полі Скорботи останки жертв комуністичного режиму.

Про це йдеться на сайті Львівської обласної ради, передає "Еспресо.Захід". 

Рештки знайшли у 2019 році в саду колишньої тюрми НКВС на вулиці Стрийській в Дрогобичі.

"Пошукові роботи велися фахівцями меморіально-пошукового центру "Доля", - розповів Святослав Шеремета, голова депутатської комісії Львівської обласної ради з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради – "З 24 ям, відкопаних в саду біля колишньої  в'язниці, нам вдалося  ексгумувати останки 78 закатованих людей".

Науковці припускають, що закатованими й розстріляними були в основному чоловіки та жінки віком від 20 до 40 років. Ці люди стали жертвами репресій, які розпочалися з 1944 року.

Святослав Шеремета також повідомив, що Нацполіція Львівщини завершила кримінальне провадження за даним фактом, тому цього року хочуть перепоховати останки. Остаточну дату ще не визначили, адже будуть орієнтуватися на епідеміологічну ситуацію в області. 

"Похорон і вшанування пам'яті жертв злочинного радянського режиму розпочнеться із богослужіння на центральній площі Дрогобича, а далі ми пронесемо домовини вбитих земляків вулицями міста до Поля Скорботи. Там  раніше уже поховано 486 жертв розстрілів, цинічно вчинених комуністичним режимом у червні 1941 року", - зазначив він. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал