Верховний суд вдруге відмовив Ярославу Дубневичу у позові до Верховної Ради

Велика палата Верховного суду відмовила народному депутату Ярославу Дубневичу в оскарженні згоди Верховної ради на притягнення політика до кримінальної відповідальності, арешт та затримання.

Про це повідомляє "Слово і діло" з посиланням на ухвалу колегія суддів ВП ВС, інформує "Еспресо.Захід".

Ярослав Дубневич подав апеляційну скаргу, не погодившись з рішенням Верховного суду про визнання дій парламенту законними. Втім Велика палата ВС залишила її без задоволення. Судді вирішили, що Верховна рада дотрималася всіх законних процедур. Таке рішення було прийнято 17 лютого.

Апеляція була подана на відмову Верховного суду у розгляді позову про визнання незаконними рішення парламенту на його арешт, затримання та притягнення до відповідальності. У своїх мотивах колегія суддів вказала, що Верховна рада дотрималася усіх процедур, необхідних для голосування за поданням генерального прокурора про притягнення до кримінальної відповідальності, арешт та затримання народного депутата.

Судді вказали, що постанови ВРУ з подань генпрокурора відповідають вимогам, визначеним частиною другою статті 2 КАС України, зокрема ухвалені на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією та законами України, обґрунтовано, пропорційно та з дотриманням права особи на участь у процесі ухвалення рішення.

Відзначимо, народного депутата, який зараз перебуває у фракції "За Майбутнє", підозрюють у розкраданні зі спільниками 93 млн грн "Укрзалізниці". НАБУ вже давно завершило розслідування, матеріалами передані на ознайомлення адвокатам Ярослава Дубневича.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.