"Як можна потужне підприємство приєднувати до бідного?" Під обласною протестують працівники Бродівського лісгоспу

На підприємстві працює 420 людей, які після реорганізації можуть втратити роботу.

Сьогодні у під стінами  Львівської обласної ради проходить виїзна сесія Бродівської міської ради. Разом з депутатами до Львова приїхали також працівники "Бродівського лісгоспу". Вони вимагають не допустити приєднання Бродівського лісгоспу до Золочівського. Кажуть,  у перспективі це може призвести до знищення підприємства, передає "Еспресо.Захід".

"Бродівський лісгосп – один з найбільших в області. Ми – потужне прибуткове підприємство. І мені важко збагнути логіку, чому наш потужний лісгосп вирішили приєднати до бідного Золочівського, а не навпаки, – каже головний лісничий Бродівського лісгоспу Олег Потьомкін. – Приєднання до Золочівського лісгоспу вдарить по нашому фінансовому стану. Адже тоді наші заробітки розкинуть і на Золочівський лісгосп, отже впаде зарплата. Очевидно, що доведеться скорочувати управлінський апарат. Якщо нас приєднують до Золочівського, то, виходить, що наше управління, яке забезпечує хороші фінансові показники підприємства, скоротять".

За даними Бродівської міськради, державне підприємство "Бродівське лісове господарство"  вирізняється тим, що має високий рівень переробки деревини. У минулому році чистий дохід підприємства за минулий рік складав 126,4 млн. грн, тоді як у Золочівському  – 49,3 млн. грн, За 2020 рік Бродівський лісгосп сплатив 62,2 млн. грн. податків. На підприємстві зараз працює 430 працівників, удвічі більше, ніж у Золочівському лісгоспі. Середня заробітна плата одного працівника за 2020 рік склала 11954 грн., тоді як у Золочеві – 9363 грн.

"У нас люди отримують стабільну офіційну зарплату, лікарняні, відпускні. І у кожного працівника є сім'я, тож стабільна робота нашого підприємства важлива для регіону,  – каже Олег Потьомкін. – Нині у нас найбільший штат серед усіх лісгоспів в області, і нам часом за це дорікають. Але наш лісгосп був флагманом лісової галузі ще з радянських часів. У нас є багато техніки, активна переробка деревини. Для цього потрібні працівники".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал