"Вивезли чотири вантажівки сміття": у квартирі багатодітної родини, якій зголосилися допомагати львів'яни, триває ремонт

Родина тим часом проживає в гуртожитку.

Про проблемну квартиру на Заводській у Львові медіа розповіли рівно місяць тому. Там живуть бабуся, двоє сестер і шестеро дітей (чотири хлопчики і дві дівчинки). Невеличке помешкання родини у занедбаному стані - пліснява була тут повсюди. Раніше квартиру затопили сусіди, підлога почала руйнуватися. Волонтери з "Корпорації добрих справ" закликали львів’ян допомогти родині покращити умови для проживання дітей. На їхній заклик відгукнулися небайдужі і ось за місяць квартиру не впізнати, передає "Еспресо.Захід".

"За цей місяць ми зірвали прогнилу підлогу, почистили від грибка стіни, штукатуримо їх, також туалет робимо у помешканні. Ми вибили пройом для входу в туалет з кімнати (укріпили пройом швелером). Раніше в туалет потрібно було ходити через вулицю. Тепер в родини туалет і душова кабіна буде в домі. Напередодні ми з хлопцями вивезли чотири вантажівки сміття. То було все те, що ми зірвали, викинули ще старі меблі родини. От і назбиралося чотири "ЗІЛи" сміття", - розповів "Еспресо.Захід" керівник благодійного фонду "Корпорація добрих справ" Віталій Іванов.

Волонтери за цей місяць демонтували штукатурку і плитку, стару пічку, обробили антигрибковою рідиною та грунтовкою стіни в кімнатах, замурували газоблоком перегородку між кімнатами, вирізали отвір для вентиляції в кімнаті, утеплили стіни в кімнаті пінопластом, змонтували гіпсокартон на стіни в кімнаті та кухні, розкинули електрику в кімнатах та кухні, уклали підлогу (керамзит та ОСБі плита) під ламінат, перетягнули сіткою стіни в кімнатах і вже шпаклюють стіни.

За словами волонтера, за три тижні ремонт планують закінчити повністю. Наразі трохи важче працювати, бо все довше сохне ніж улітку. Але хлопці працюють попри все. Родина тим часом переселена в гуртожиток, діти відвідують школу без пропусків.

"Поки що грошей від небайдужих вистачає. Хтось будматеріали дав, хтось грошей кинув на картку. Самі жінки відкладали потроху на ремонт. Але в них вийшло 10 тисяч гривень. Що за них нині купиш? Далі завеземо меблі і техніку, які родині віддають небайдужі. Будемо навідувати цю родину і пильнувати, щоб вони тримали порядок. Якщо чудо приходить, то воно може людей змінити", - пояснює Віталій Іванов.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал