У разі запровадження "червоної зони" Національний музей у Львові теж зачинить двері

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького у разі запровадження у нашому місті "червоної зони", під загрозою чого зараз живе Львів, муситиме погодитися на ті обмеження, які вона передбачає.

Про це зазначив "Еспресо.Захід" директор цього культурно-мистецького осередку Ігор Кожан. Зрештою, там будуть вимушені вчинити і всі інші культурні установи міста. 

Як поділився думками Ігор Кожан, "червона зона", зокрема для його музею, також означає, що вагомі події, які музей підготував на цей період, знову залишаться поза належною увагою.

"Минулого року десь у цей період ми відкрили ретроспективну виставку творів основоположника закарпатської школи живопису Адальберта Ерделі  – першу в нашому місті, яка в такому широкому обсязі знайомила з творчістю цього митця, – каже Ігор Кожан. – Передбачалося, що люди на неї охоче підуть, адже ім'я одного з найзнаменитіших закарпатців ХХ століття чули навіть ті, хто не стежить за перебігом мистецьких подій. Однак локдаун зробив спілкування з живим мистецтвом неможливим. Цієї п'ятниці ми відкриваємо виставку унікального художника Юрія Скандакова, і знову є загроза, що його мистецтво через зовнішні обставини не отримає належної уваги. Насправді це дуже печально". 

Нагадаємо, за попередню добу в області провели 1 465 досліджень на коронавірус. У 403 мешканців виявили коронавірусну інфекцію. Львівщина ризикує потрапити до "червоної зони", адже за останні 16 днів кількість госпіталізованих в області зросла на 35%. Зростає також  кількість тих пацієнтів, які вдруге потрапляють на стаціонарне лікування з COVID-19.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.