Депутати ЛМР не голосуватимуть за бюджет через понад 2 млрд грн минулорічних боргів

Обранці мають претензії до того, що виконавчі органи не подають звіти з підтвердженням витрат.

Про це у коментарі "Еспресо.Захід" розповіли депутати ЛМР від фракцій "Свобода" Любомир Мельничук та "Голос" Віталій Троць.

"Не будемо голосувати, бо нам вкотре намагаються підсунути "кота в мішку". Фактично це бюджет оплати за послуги, надані минулого року, при чому без чітких звітів. Виконавчі органи не дають конкретики, але хочуть, щоб ми проголосували. Йдеться про суму понад 2 млрд грн. Ми розуміємо, що цей бюджет треба приймати, і ми хотіли б його прийняти, але точно не в тій редакції і не в той спосіб, який пропонує міська влада. В такій ситуації він точно не має шансів пройти у сесійній залі", - відзначив Любомир Мельничук.

Депутат від фракції "Голосу" та заступник голови бюджетної комісії Віталій Троць був менш категоричним, проте також не впевнений, що бюджет приймуть на наступному пленарному засіданні.

"Сьогодні це питання розглядатимуть на бюджетній комісії. У нас було багато пропозицій з різних програм і будемо ще їх обговорювати. Якщо їх врахують, то проголосуємо, а ні – то ні. Наші пріоритети – це освіта і медицина. Щодо заборгованості міста, то у нас є уся інформація. Немає лише по тих територіях, що приєднані до міста. Кажуть, що Винники мають борг 160 млн, і ця інформація не відображена у проекті бюджету. Якщо там роботи виконано і витрати виправдані, то ми готові голосувати за цей борг", - розповів депутат.

Також він зазначив, що депутати ЄС зайняли принципову позицію щодо того, що не голосуватимуть за бюджет цього тижня. І їх підтримують також представники інших фракцій. Тому сумнівно, що вдасться знайти голоси завтра, а відтак голосування буде перенесено на середину березня.

Нагадаємо, голова бюджетної комісії Наталія Шелестак ("Варта") теж ставила під сумнів імовірність прийняття бюджету на цьому сесійному засіданні, оскільки немає ясності щодо і дохідної, і витратної його частин.

P.S. Під час погоджувальної ради депутати ЛМР прийняли рішення зняти з розгляду сесії, яка відбудеться завтра, усі питання, що стосуються бюджету. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.