"Бюджетний процес – ніби броунівський рух, а насправді це організований хаос", – Шелестак

Цього тижня на засідання Львівської міської ради винесено ухвали щодо бюджету, проте чи будуть готові депутати голосувати за них, наразі невідомо.

Про це в коментарі "Еспресо.Захід" розповіла депутат ЛМР, голова бюджетної комісії Наталія Шелестак.

"У мене немає жодної гарантії того, що за бюджет проголосують на цьому засіданні. Мер дуже хотів, щоб це було зроблено пошвидше, ми стараємось, але наразі бачу, що бюджетна комісія не готова давати висновки в середу. Зараз багато суперечок і щодо дохідної частини, і стосовно розхідної, і їх треба погодити. Нас не дуже можна підганяти, бо почнуться помилки. До того ж визначатися у пріоритетах дуже складно, адже для того, щоб додати комусь, доводиться забирати в когось іншого", – розповіла депутатка.

Вона нагадала, що робота над бюджетом – це дуже великий масив інформації, яку мають проаналізувати депутати, для яких це не є основним заняттям, до того ж дуже часто виконавці органи ЛМР подають її в неповному обсязі або дуже дозовано.

"Та насправді процес має бути логічним і адекватним. А це означає, що ми мусимо мати принаймні інформацію, яку можна аналізувати. Повірте, її дуже багато, але вона далеко не повна. Те, що на перший погляд виглядає броунівським рухом, насправді є керованим хаосом, де дуже складно виловлювати те, що є, назвемо це так, дивним", – розповіла Наталія Шелестак.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.