"Послужиш місту": замість фінансування львів'янці запропонували віддати соціальний стартап

В управлінні ІТ натомість кажуть, що не порушили регламенту.

Львів'янка Наталія Вовк презентувала свій проєкт у рамках конкурсу "Зробимо Львів кращим" від ЛМР, але він не потрапив до числа переможців. Вона придумала зібрати на одному сайті послуги організацій, які працюють у соціально-благодійній сфері і сфері розвитку, створити базу корисних речей та волонтерських послуг. Проєкт увійшов у фінал конкурсу. Але потім, після оголошення підсумків, їй поступила пропозиція просто віддати цей проєкт місту. Про це написала Наталія Вовк, передає "Еспресо.Захід".

"Два роки я працювала над розробкою унікального сайту-платформи, який зможе об’єднати усі організації, що працюють у сфері соціальної роботи, благодійності та розвитку. Та об'єднати усіх, хто може ділитись корисними послугами чи речима. Платформа може допомагати десяткам тисяч людей! Бо немає у Львові єдності в секторі соціальної роботи і благодійності! А я дуже хочу це виправити. Два роки створення прототипів, важкої роботи, зумів, тестувань і переписок по ночах. Мовляв, проєкт хороший, великий, він міській раді більше підходить. Але треба зняти мій брендинг проєкту, зняти лого ГО і віддати місту. "Що я з цього бути мати? - Нічого. Послужиш місту", - написала Наталія Вовк.

У фіналі конкурсу "Зробимо Львів кращим" у секції IT-розробки було чотири проєкти.

"Проєкти були благородні: навчити приблизно 20 бабусь комп'ютерної грамотності, приблизно 20 дітей робототехніці і приблизно 20 людей з інвалідністю програмуванню. На всі проєкти був бюджет - 200 000 грн. Тобто можна було поділити їх, щоб вистачило на всіх, теоретично кожен міг отримати, що просив. Мій кошторис був цілком скромним. Але ні! Мій проєкт не взяли! На мій соціальний стартап, який може круто полегшити життя тисячам людей, не дали ні копійки! Хоча всі мені казали, що у мене проєкт міського рівня. Проєкт, який при правильній стратегії може об’єднати ціле місто і допомогти тисячам людей (кураторами проєкту були тямущі в цьому люди)", - пояснила "Еспресо.Захід" Наталія Вовк.

Натомість після оголошення результатів авторці проєкту запропонували віддати проєкт міській раді.

"Мені сказали забрати свій бренд і віддати проєкт на сайт міської ради. Люди, я не роблю це для себе. Я готова працювати по угоді. Але мені написали повністю відмову від фінансування. Я готова допрацювати проєкт. Зараз нам з командою проєкту пропонують зробити наш сайт, заручившись підтримкою на Спільнокошті. Але я не знаю, чи з часом не з'явиться такий самий сайт, але розроблений міською радою. Дуже сумно, що у міській раді не розгледіли масштабів мого проєкту", - каже Наталія Вовк.

Натомість у Львівській міській раді стверджують, що не порушили регламенту конкурсу.

"Було спільне оцінювання всіх учасників конкурсу. З чотирьох проєктів ми обрали три переможці. У конкурсну комісію входять депутати, працівники ІТ-управління. Згідно з регламентом, проєкт оцінюється за 5-бальною шкалою за різними показниками, потім підраховується середня оцінка кожного учасника. Також регламент каже, що має бути мінімум семеро людей для оцінювання проєктів. Тому мова по суб’єктивне оцінювання не може йти. Усе було згідно з регламентом. Тому ставити під сумнів рішення комісії не будемо", - пояснила "Еспресо.Захід" начальник управління інформаційних технологій департаменту розвитку Львівської міської ради Олена Гунько, яка була секретарем конкурсної комісії.

Наталія Вовк каже, що разом з усією командою проєкту готова шукати альтернативні шляхи втілення свого креативного задуму.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал