"Якщо об’єкт розташований у Львові, оподатковуватись він повинен тут", – Ірина Гримак

Очільниця Львівської облради ініціюватиме закон про обов'язковість податків з доходів фізосіб за місцем їх проживання.

Про це Ірина Гримак заявила в інтерв'ю для "Еспресо.Захід".

"Моя позиція така: територія, на якій розташовані ті чи інші підприємства, об’єкти, повинна отримувати податки з цієї установи чи підприємства. Тому якщо об’єкт розташований на території Львова, оподатковуватись він повинен тут", - сказала вона. - І я буду максимально сприяти тому, аби усі заклади, які розташовані на території міста, були тут зареєстровані і сплачували податки у міську казну".

На думку очільниці Львівської обласної ради, вирішити проблему можна тільки на рівні парламенту. "Має бути нарешті прийнятий законопроєкт, який передбачає обов'язковість сплати податку з доходів фізичних осіб там, де особа проживає. Відповідно, відпадуть такі речі, як перереєстрація комунальних, державних установ чи бізнесу. Адже сьогодні бізнес теж часто мігрує – нині він зареєстрований там, завтра в іншому населеному пункті. Це ускладнює планування, наповнення бюджету.  Немає розуміння, який фінансовий ресурс та чи інша громада буде отримувати впродовж бюджетного року і куди вона може цей ресурс спрямувати", - вважає Ірина Гримак.

Голова обласної ради запевнила, що ініціюватиме на сесії розгляд питання про такий законопроект, і переконана, що колеги-депутати її у цьому підтримають.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.