"Власники закритих каналів намагаються повернутись в ефір, купивши невеличкий канал", – Микита Потураєв

Вони також спробують створити нові медіаресурси, зареєстровані начебто на журналістів.

Про це в ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська"  заявив народний депутат (фракція "Слуга народу") Микита Потураєв, передає "Еспресо.Захід".

"У Нацради є можливість спитати дві речі. Перша: де ви берете гроші і хто ваші засновники? Звичайно, вони будуть робити вигляд, що їхніми засновниками є журналісти. Це насправді досить смішно. Бо вони отримували мінімальні зарплати. Де вони беруть гроші, щоб заснувати новий телеканал? – каже Микина Потураєв. – Друге питання: а чому саме нарада має ліцензувати новий канал? Радіочастотний ресурс обмежений і держава має до цього раціонально ставитись. Може, нам інші канали потрібні? Наприклад, про полювання та рибальство. А не ще один інформаційний канал".

За словами Микити Потураєва, є інформація,  що власники закритих телеканалів зараз намагаються купити невеличкий канал, який уже має ліцензію на мовлення. "Законодавство дозволяє Нацраді вивчати, хто заходить новим власником і ставити під сумнів певні речі. У нас є закон Миколи Княжицького, щодо прозорості власності ЗМІ. І ми спробуємо або прийняти цей закон окремо, або як розділ закону про медіа. Це дасть Нацраді додаткові можливості вивчати, хто такий власник, аби там не з'явились вороги України", – каже Потураєв.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.