Важкі клінічні випадки COVID-19 фіксують у молодих пацієнтів, – Чемерис

У стаціонарах Львівської області перебуває 1206 хворих. З них 109 перебувають у реанімаційному відділенні.

Про це повідомив сьогодні, 9 лютого, на брифінгу щодо епідситуації керівник департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис, передає "Еспресо.Захід".

"Попри те, що впродовж минулої доби було небагато пацієнтів, але ситуація є напруженою. Бачимо це за кількістю звернень про допомогу. Упродовж останнього тижня кількість важких пацієнтів зростала. Вік госпіталізованих молодшає. Ми говоримо про важкі клінічні випадки серед людей віком 35 років. Побільшало важкохворих пацієнтів без супутніх захворювань", – каже Орест Чемерис.

За попередню добу у Львівській області провели 1073 тестування методом ПЛР і понад 800 досліджень методом ІФА. Підтвердили 97 випадків інфікування коронавірусною хворобою, госпіталізували 97 пацієнтів.

У стаціонарах Львівської області на ранок 9 лютого перебуває 1206 хворих. З них 109 перебувають у реанімаційних відділеннях, а 23 – на апаратах штучної вентиляції легень.

Читайте також: Лізе у душу: як COVID-19 підриває психічне здоров'я українців.

Якщо дивитися в розрізі установ, то найбільше пацієнтів у Лікарні швидкої медичної допомоги (146 осіб), у Львівській обласній інфекційній лікарні (понад 120 хворих), у Центрі легеневого здоров'я (114 пацієнтів).

Серед районних лікарень найбільш заповненими є Стебницька міська (78 пацієнтів) і Стрийська районна (88 пацієнтів) лікарні. Загалом ліжкова мережа становить 3945 місць. 91% ліжок забезпечені киснем. Заповнені 30%.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.