"Відновлення імпорту електроенергії з Російської Федерації тягне на державну зраду", – Климпуш-Цинцадзе

Ексвіце-прем'єр-міністр вважає, що Україна підводить одного з ключових партнерів у боротьбі з російською агресією – Литву, яка вважає білоруську АЕС загрозою для своєю національної безпеки".

Про це Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила в ефірі програми "Головне", інформує "Еспресо.Захід".

"Відновлення імпорту електроенергії з РФ відбулося з ініціативи пана Геруса (голови парламентського комітету з енергетики і ЖКП Андрія Геруса. – "Ред."), коли був ухвалений закон з його поправкою, яка фактично писалася під столом і у шахрайський спосіб була проведена через комітет, нагадала народна депутатка України з фракція "Європейська Солідарність".

Як зазначила політик, перші закупівлі електрики з Російської Федерації і Білорусії були дозволені восени 2019 року. Тож лютий 2021 року – не перший місяць, коли Україна за правління Зеленського купує електроенергію у Росії. "Нам це подавали "під соусом" того, що, мовляв, купуючи електроенергію низької вартості, ми будемо знижувати ціни на електроенергію для населення. Це – чергова голка, на яку нас присаджують назад, від якої ми так тяжко відмовлялися, і від якої нарешті відмовилися після початку російської агресії у 2014 році. Наші найближчі партнери, як, наприклад, Литва вважає роботу білоруської АЕС, побудованої за російські кошти російськими інженерами, загрозою своєї національної безпеки. А ми підводимо цю країну, одну з тих, яка найбільше нам допомагає у часи російської агресії протидіяти цій агресії. Через свої закупівлі виводимо білоруську АЕС на максимум її потужності. Як на мене, це тягне на державну зраду", вважає ексвіце-прем'єр-міністр України.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал