У Сколівських Бескидах з'являться "гламурні" кемпінги

Уже розглянули кілька локацій, де могли б встановити глемпінги.

Про це повідомляє пресслужба управління, передає "Еспресо.Захід".

Національний природний парк "Сколівські Бескиди" є партнером у реалізації проєкту "Глемпінги – створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях". Де саме на території парку з'явиться перший глемпінг і хто за це платитиме, обговорювали під час робочої зустрічі у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. 

Від звичайного кемпінгу глемпінг відрізняється тим, що передбачає максимально комфортні умови відпочинку на природі. Де саме у Сколівських Бескидах з'являться такі гламурні кемпінги поки не вирішили. Наразі розглянули декілька локацій, які відповідають вимогам для встановлення, однак остаточно місце оберуть після "натуральних" обстежень.

Читайте також: "Глемпінг, або гламурний кемпінг: що це таке і для чого він українцям"

Проєкт "Глемпінги – створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях" переміг у конкурсі програми підтримки секторальної політики щодо регіонального розвитку "Розвиток туризму".  Його реалізують коштом державного бюджету, отриманих від ЄС. Однак під час зустрічі обговорили також можливість співфінансування проєкту з обласного та місцевого бюджетів.

Як пояснює пресслужба Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, метою проєкту є підвищення ефективності використання туристичного потенціалу природно-заповідних територій Карпатського регіону шляхом створення ексклюзивного продукту на засадах сталого туризму.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.