Вакцинація в Україні від COVID-19 буде добровільною

Вакцинацією необхідно охопити щонайменше 50% мешканців країни протягом 2021-2022 років.

Про це повідомив на щоденному брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає "Еспресо.Захід"

Вакцинація від коронавірусної хвороби в Україні буде добровільною для всіх громадян. Її здійснюватимуть на основі рекомендацій. Нині виділили 9 пріоритетних груп для вакцинації від COVID-19.

"Ми вирахували етапи, протягом яких можемо вакцинувати всіх українців. Це рамкові терміни 2021-2022 років. Сподіваємося, що вакцинація розпочнеться вже в лютому наступного року, але варто розуміти, що терміни можуть посунутися у зв'язку з постачанням вакцин. Якщо нам вдасться провести перший етап імунізації, то відразу переходимо на другий етап", – говорить Максим Степанов.

Координуватиме процес впровадження вакцини проти COVID-19 та проведення кампанії з вакцинації оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я з реагування на ситуацію з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації. Цей штаб очолює міністр охорони здоров'я. На регіональному рівні координуватимуть заходи з імунопрофілактики його представники.

Читайте також: "У 2021 році на нас чекає кілька нових хвиль коронавірусної хвороби", – лікар-інфекціоніст

Степанов зазначив, що охоплення вакцинацією має становити щонайменше 50%  мешканців країни протягом 2021-2022 років. Він наголосив, що таких масштабних щеплень Україна ще не проводила.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.