У проєкті бюджету Львівської ОТГ немає програми боротьби з COVID-19

На вакцинацію коштів також не передбачали – сподіваються на державний бюджет.

У Львівській міській раді розпочалися громадські обговорення проєкту бюджету на 2021 рік. Утім під час презентації проєкту з'ясувалося, що в кошторисі наступного року немає окремої програми боротьби з коронавірусною хворобою, передає "Еспресо.Захід".

Як виявилось, у департаменті гуманітарної політики сподівалися, що заходи боротьби з COVID-19 відбуватимуться коштом резервного фонду бюджету ОТГ. 

"У нас пандемія вже вісім місяців. За цей час уже можна зробити висновки, як відбувається фінансування медичних закладів коштом Національної служби здоров'я, а на що доводиться виділяти кошти з міського бюджету. На основі цього можна напрацювати програму боротьби з COVID-19 і передбачити на неї кошти в бюджеті. Аби потім не думати, звідки зняти гроші, аби профінансувати це", – заявила депутатка міської ради Наталія Шелестак.

Немає в планованому бюджеті й коштів на вакцинацію. За словами директорки департаменту гуманітарної політики Галини Слічної, спочатку треба побачити, скільки грошей на це Львівська ОТГ отримає з державного бюджету, і лише тоді можна буде розуміти, скільки доведеться виділяти з власної скарбниці. Найімовірніше, місту доведеться фінансувати  створення окремих кабінетів вакцинації в усіх поліклініках. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал