Міністр Степанов звернувся до американської дипломатки Крістіни Квін з проханням отримати вакцину

Компанії BioNTech, Pfizer і Moderna провели всі стадії клінічних досліджень.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав на щоденному брифінгу МОЗ, передає "Еспресо.Захід".

"Це важлива новина на шляху отримання вакцини від коронавірусу для України. Вчора я провів розмову з тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін. Звернувся до неї з проханням розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцини за програмою використання у надзвичайних ситуаціях боротьби з біотехнологічними катастрофами", – каже міністр.

Максим Степанов зазначає, що вів переговори саме з представницею США, бо, на сьогодні, компанії, які провели всі три клінічні стадії досліджень вакцини від коронавірусної інфекції та опублікували свої звіти, є американськими. Це BioNTech, Pfizer і Moderna. Степанов розповідає, що Україна веде перемовини й з іншими компаніями які перебувають на завершальній стадії досліджень: "Була дійсно конструктивна розмова. Кілька тижнів тому я мав розмову зі своїм колегою, міністром охорони США й зараз офіс міністра нам допомагає узгодити питання з постачанням вакцини. Пані Квін запевнила, що проведе всі необхідні переговори, щоб ми могли якнайшвидше отримати в цю вакцину".

Степанов каже, що Україна заслуговує на вакцину більше ніж інші держави, бо перебуває у стані російської агресії на сході України.

Читайте також: Сьогодні Велика Британія першою у світі почне масову вакцинацію від COVID-19

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал