Історики планують узятися за пошуки могили Сагайдачного

Керівника Києво-Могилянської академії проситимуть дозволити геофізичні дослідження території.

Про це повідомив кандидат історичних наук Тарас Чухліб під час презентації репліки меча Сагайдачного у Львові, передає "Еспресо.Захід".

Як відомо, Петро Конашевич-Сагайдачний похований на території Києво-братського монастиря, що зараз входить до Києво-Могилянської академії. Але точне місце поховання є невідомим.

"Наступного тижня йдемо до в.о. ректора Києво-Могилянської академії, щоб нам дали дозвіл на геофізичні дослідження в межах Києво-братського монастиря", – зазначив Петро Чухліб.

Він повідомив, що доктор історичних наук Петро Сас приблизно за письмовими джерелами визначив місце, де похований Петро Сагайдачний. Тож у цьому місці проведуть дослідження геофізичним апаратом.

"Геофізичний апарат може "просвітити" землю на 4-10 метрів, а щоб знайти склеп, достатньо дослідити до п'яти метрів ", – пояснив історик.

Роботи проводять у рамках масштабного проєкту створення Українського пантеону героїв. Також у його рамках історики хочуть провести дослідження склепу в Іллінській церкві в Суботові, де, як вважається, похований Богдан Хмельницький.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал