Львів’ян закликають допомогти 28-річному журналістові, якого збив автомобіль

Хлопець їхав на велосипеді.

Про це повідомляє Школа журналістики та комунікацій УКУ, передає "Еспресо.Захід".

28-річного Романа Ламанського (Тищенка) у Вишгороді, що під Києвом, збила автівка, коли він їхав велосипедом. Зараз хлопець у реанімації та потребує коштів на лікування. Він втратив багато крові, має три відкриті переломи, перелом тазової кістки зі зміщенням та забій мозку.

"Випускник нашої школи Роман Ламанський потрапив в аварію два дні тому. У нього перелом гомілки, ключиці і тазових кісток, гематома в голові. Він знаходиться у реанімації, у важкому стані. Батьки Романа збирають гроші за його лікування", – йдеться в повідомленні.

Подруга та колега Романа Ангеліна Ломакіна пише, що лікарі поки що не дають прогнози через гематому: "Найближчі 4-5 днів чекають, щоб вона зникла. Якщо зникне, то тоді великі шанси, що все буде добре і почнуть робити операції".

Кошти можна переказати на картки:

4149 4390 0253 4372 (Приват банк) або 5355 1613 3472 2931 (Ідея банк). Картки належать мамі Романа – Тищенко Оксані Вікторівні.

Додамо, Роман Ламанський працював мультимедійним редактором проєкту "Крим.Реалії", був автором матеріалів на Радіо "Свобода" і "Донбас.Реалії". Він магістр мистецтв, закінчив Школу журналістики Українського Католицького Університету та геолого-географічний факультет Одеського університету. Працював кореспондентом, редактором, ведучим, був автором спецпроєктів. Брав участь у грузинській та австрійській програмах із журналістики. Займається яхтінґом, катаєтьсяся на лижах і велосипеді. Навчався в Духовній семінарії.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.