У Бабиному Яру невідомі розбили пам’ятну таблицю на вшанування розстріляних членів ОУН

Це вже не перший випадок, коли меморіальна плита і хрест біля неї стають об’єктом нападу вандалів – поліція жодного разу не виявила й не затримала винуватців.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив голова ОУН Богдан Червак, інформує "Еспресо.Захід".

"У Бабиному Яру вчинено акт вандалізму. Так звані "невідомі особи" розбили пам’ятну плиту, на якій закарбовані імена учасників Похідної Групи ОУН, яких німці розстріли у 1941-1942 роках. Пам’ятна плита, до речі, розміщена біля хреста, встановленого 1992 року на честь Олени Теліги й українців, жертв Бабиного Яру", – йдеться у дописі.

Читайте також: Ініціативна група "Першого грудня" закликала об’єднатися задля проєкту меморіалізації Бабиного Яру

Також голова ОУН відзначає, що це вже не вперше паплюжать це місце: пам’ятний хрест неодноразово підпалювали, намагалися зрізати, плити трощили й обливали фарбою.

"І жодного разу поліція не знаходила злочинців. Очевидно, що акт вандалізму вчинили вороги незалежної України, які бояться українських націоналістів навіть мертвими", – відзначає Богдан Червак.

На місці злочину невідомі залишили молот, яким, імовірно, й розбили таблицю. Також написи залито червоною фарбою. Нею ж намальовано щось, схоже на серп. Обидва знаряддя вандалізму розміщені так, що стилістично виглядають, як символ радянської влади – серп і молот.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.