У львівському "Охматдиті" дитині видалили з горла дротик, який вона з'їла з тортом

У горлі семирічної дитини з Дрогобича на Львівщині застряг дротик, яким кондитери прикріпили фігурку киці з маршмелоу до торта. Дівчинка не помітила кріплення і з'їла кицю разом з дротиком.

Діставали його лікарі львівського "Охматдиту", передає "Еспресо.Захід".

Сьогодні у лікарні дівчинку прооперували за допомогою ендоскопа - без жодних розрізів.  У горло зайшли за допомогою оптичної системи навігації, знайшли стороннє тіло і видалили його. Маніпуляцію проводили під наркозом. Мама дитини пробувала дістати дротика, але дротик зайшов ще глибше у тканини.

"При дуже ретельному огляді ми побачили у тканині кореня язикового мигдалика дротик. Нам вдалося забрати його щипцями, обійшлися без розтинів тканин. Довжина його - приблизно 2 сантиметри. Наші анестезіологи виконали дитині наркоз за особливою методикою, який дозволяє оперувати без застосування ендотрахеальної трубки. У такий спосіб діставати сторонній предмет з горла набагато легше", - розповів "Еспресо.Захід" Федір Юрочко.

До операційної бригади увійшли: завідувач ЛОР-відділення Федір Юрочко, ЛОР Дзвінка Копанська, анестезіолог Андрій Галян, анестезіолог Володимир Міщук, сестра-анестезистка Оксана Кузишин і операційна медсестра Надія Гуняк.

Дівчинка сьогодні поїде додому.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал