COVID-19: на Буковині госпіталі заповнені на 65%

Станом на 26 жовтня госпітальні бази Чернівецької області заповнені на близько 65%, реанімації – на майже 54%. Для потреб хворих на коронавірус наразі розгорнуто 1361 ліжко.

Про це повідомляє Чернівецька ОДА, передає Еспресо.Захід.

Кількість місць нещодавно збільшили у Сокирянській і Кіцманській ЦРЛ, а також у Чернівецьких міських лікарнях №3 і №1. Про це розповіла заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

За її словами, число госпіталізованих через COVID-19 останніми днями коливається від 80 до 100 за добу. На восьму ранку суботи, 24 жовтня, ушпиталених було 134. Однак додаткові ліжка розгортають не тому, що для хворих уже немає місця і їх доводиться лікувати в коридорах. Згідно з вимогами, такі недужі мають бути відповідним чином розміщені.

"Коли ми розгортаємо додаткові місця, то не просто збільшуємо кількість ліжок, а й забезпечуємо відповідні епідеміологічні вимоги. Хворих на коронавірус належить розташовувати на певній відстані. До прикладу, у стандартній чотиримісній палаті можна розмістити лише двох пацієнтів із COVID-19", – пояснила Марія Поліщук.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал