Ветеранка з Волині створила бренд, присвячений головному художнику УПА

Першими покупцями стали військовослужбовці з Волині.

Про це розповідає "Еспресо.Захід".

Ідея робити фірмові волинські футболки, які можна дарувати в подарунок і, які були б візитівкою волинянина, виникла ще 2016 року. Тоді друзі авторки проєкту Майя Москвич попросили передати їм футболки з волинською символікою, але на той час такої змоги не було. Цього місяця ветеранка оприлюднила свій бренд з назвою BeyZot – псевдонімом головного художника УПА Ніла Хасевича.

Менеджерка проєкту Юлія Грищук розповідає: "У нашій команді всього двоє людей. Це я і Майя Москвич. Вона відома на Волині учасниця АТО. Ветеранка й займається стрілецьким клубом "Луцькі соколи", а також вона художниця. Саме Майя малювала принти й, власне, їй належить ідея. Пов’язали ми все з Нілом Хасевичем, бо в нас один з принтів – це його дуже відомий малюнок "Волинь у боротьбі". Майя його адаптувала для одягу. Ми довго шукали назву для нашого бренду і все-таки вибрали псевдонім Хасевича, бо художник був пов'язаний з Волинню, з УПА. Також є факт, що у нього була кохана з Луцька, підпільниця на псевдо "Марта".

Юлія Грищук додає, що саме волиняни, які зараз захищають Україну на Сході. стали першими замовниками футболок. Окрім футболок у BeyZot є чашки з принтами, прапори. Незабаром будуть ще листівки та светри.

Також читайте про львів'янку, яка придумала альтернативу перукам та закликає долучитися до благочинного проєкту "Подаруй бандіанку" для жінок, які лікуються від раку грудної залози.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.