На Буковині створили інтерактивну карту локацій для пікніків у лісах

На карті позначені місця, облаштовані для відпочинку, з фотографіями та описом.

Про це повідомляє Чернівецьке обласне управління лісового та промислового господарства, передає "Еспресо.Захід". 

"Лісівники Буковини намагаються якнайкраще облаштувати відпочинок у лісі та радо запрошують відвідати лісові локації. На території держлісфонду нині налічується 109 рекреаційних місць. Для їх облаштування лісівники позначили  такі урочища та галявини, які місцеві мешканці та заїжджі найчастіше обирають для вікендів", - йдеться в повідомленні.

Найбільше відпочинкових зон створено  у Сторожинецькому лісгоспі – 25, Сокирянському – 24 та Берегометському лісомисливському господарстві – 15.

Рекреаційну інфраструктуру держлісгоспи області і надалі розширюють. В умовах такого спекотного та посушливого літа, як нинішнє, – це один із дієвих заходів, спрямованих на попередження лісових пожеж. З початку року, навіть в таких економічно важких умовах лісівники пустили до ладу ще 5 рекреаційних місць. Всього лісгоспами інвестовано у будівництво нових, відновлення існуючих відпочинкових зон майже пів мільйона гривень.

Для зручності відпочиваючих Чернівецьким обласним управління лісового і мисливського господарства спільно з фахівцями з ЧНУ розроблено інтерактивну карту пікнік-локацій в лісах області. На ній позначені місця,  облаштовані для відпочинку, з фотографіями та описом. Рекреаційні майданчики, позначені на інтерактивній карті, обладнані навісами, столами, альтанками, смітниками, місцем для розведення вогнища та розташування наметів тощо. Крім того, один з розділів цієї карти містить опис природньо-заповідного фонду краю.

З інтерактивною картою можливо ознайомитись за посиланням, а незабаром вона буде розміщена на оновленому офіційному сайті управління лісового господарства краю.