Завантажені лікарні та зростання кількості хворих: "коронавірусна" динаміка на Львівщині – далека від позитивної

Наразі немає тенденцій до зменшення захворюваності, а з настанням осені ситуація може ще загостритися

Про сьогодні під час брифінгу щодо епідеміологічної ситуації в регіоні розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За його словами, на Львівщині останніми днями фіксують негативну динаміку з кількості нововиявлених пацієнтів, зокрема протягом останніх двох таких є понад 200 щодоби. Тому говорити про тенденцію в бік зменшення захворюваності наразі не доводиться.

З позитивів можна згадати хіба що статистику щодо госпіталізованих пацієнтів. Якщо у вівторок стаціонарному лікуванні було 1405 хворих, то сьогодні їх на 64 особи менше.

"Упродовж останніх двох днів ми перетинаємо позначку дві сотні інфікованих, завантаженість ліжок тримається на цифрі понад 50%. Цей показник викликає занепокоєння, адже цифра дуже динамічна. Із початком навчального року активність населення збільшиться, тому буде більше контактів і зустрічей. Вкотре закликаємо кожного відповідально ставитись до дотримання карантину. Від цього залежить позитивні тенденції до зменшення захворюваності. Ми маємо чітке розуміння, що із похолоданням відбудеться нашарування сезонних захворювань. Тому маска й соціальна дистанція – це ті прості речі, які рятують і запобігають інфікуванню", – зазначив Орест Чемерис.

За його словами, найбільше завантажені зараз фтизіопульмонологічний центр, інфекційна лікарня та 8-ма міська лікарня. З-поміж закладів поза межами Львова, найбільше пацієнтів з коронавірусною інфекцією зараз лікують у Стебницькій і Стрийській міських лікарнях.

За інформацією ЛОДА, за попередню добу в області госпіталізували з підозрою на коронавірус 105 осіб. Скерували на самоізоляцію 456 осіб. На сьогодні у стаціонарах перебувають 1357 хворих. 97 – у відділеннях реанімації. 26 – на ШВЛ.

Утім зауважимо: попри такі невтішні цифри, жодну з територій Львівщини, як і місто Львів, не віднесли до зони найвищої епідемічної небезпеки на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 серпня.

Відповідно до нового зонування, яке почне діяти після опівночі 31 серпня, до помаранчевої зони віднесли міста Львів, Моршин та Самбір, Жовківський, Пустомитівський та Яворівський райони Львівської області.

До жовтої зони потрапили міста Борислав, Дрогобич і Стрий, Бродівський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Золочівський, Кам'янко-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський та Стрийський райони Львівської області.

Нагадаємо, на ранок 28 серпня методом ПЛР підтверджено наявність коронавірусу у 13763 мешканців Львівщини.