Львів святкуватиме День Незалежності на свіжому повітрі

Львів продовжує залишатися в помаранчевій зоні, тому всі заходи до Дня Незалежності будуть на свіжому повітрі.

Про це в ефірі радіо "Люкс FM" розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, передає пресслужба Львівської міської ради.

"Львів продовжує залишатися в помаранчевій зоні. Вчора ми провели 1658 ПЛР-тестів, з них є позитивними по Львівській області 188, а по місту Львову — 72. Тобто така динаміка залишається вже певний час. Зараз наближається День Незалежності, будуть різного роду заходи і події, тому ми просимо всіх особливу увагу звертати на особисті заходи безпеки — мова йде про маски, дезінфекцію. Бо коронавірус є і бачимо це по результатах за останні тижні – динаміка не спадає. Тому прохання всіх бути обережними", — наголосив Андрій Москаленко.

За його словами, День Незалежності України у Львові розпочнеться з подяки нашим Героям, які віддали своє життя за незалежність. Вшанування буде і на Личаківському кладовищі, і на Меморіалі Небесної Сотні.

"В основному події до Дня Незалежності будуть на свіжому повітрі. Акцент буде на Стрийський парк, де будуть цікаві експозиції та виставки. Будуть події у парку ім. Богдана Хмельницького (Парку Культури), на Сихові, біля університету ім. Івана Франка", – каже Андрій Москаленко.

Також на площі Ринок буде експериментальний концерт Братів Гадюкіних. Як зазначає заступник міського голови Львова, концерт буде безпечним, оскільки відбуватиметься з балкона на площі Ринок, а територію площі поділять на квадрати – таким чином люди зможуть дотримуватися безпечної дистанції, але при цьому концерт зможе подивитися лише обмежена кількість глядачів.