Оксана Муха зізналась, що їй наразі не пощастило знайти "свого" композитора

Співачка шукає авторів музики і текстів, які звучатимуть сучасно і будуть написані саме для неї

Про це переможниця телепроєкту "Голос країни", заслужена артистка України Оксана Муха зізналась у програмі "Вечір з Миколою Княжицьким", передає "Еспресо.Захід".

Попри бажання розвиватись у новому стилі, Оксана Муха не планує відмовлятись від виконання народних пісень чи шедеврів української естради минулого століття.

"Для мене як для українки важливо, аби українці любили своє, випробуване роками. Те, що живе століттями без підтримки державних засобів, те, що переходило з вуст у вуста.  Українська народна пісня у своїй суті є настільки правдивою і натуральною, що мені сумно і боляче, що український традиційний спів, побутовий спів, відходить у небуття, – каже Оксана Муха. –  Ці пісні не завжди сценічні,  вони для серця,  для душі. Боляче,  коли вони перестають жити лише тому, що вони не "модні".

Співачка зізналась, що колись була переконана, що всі родини вдома співають і таким чином народні пісні передаються з покоління у покоління. Та виявилося, це далеко не так. "Коли я все ближче почала спілкуватися з людьми, зрозуміла, що хтось знає дві пісні, хтось чотири. Хтось може й десять. Але таких співочих родин одиниці", – каже Оксана Муха. Утім, виконавиця визнає, що на початку її творчого шляху на концерти приходили переважно зрілі люди, тепер приходять сім'ями.

"Приходять  батьки, їхні діти, навіть онуки.  Тобто для них це уже сімейні традиції. І це надзвичайно зворушливо", – каже Оксана Муха.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.