Трагедія під Львовом: hromadske презентувало документальний фільм "Поховані сміттям"

У стрічці розповідають, як упродовж п’яти років три вдови шукають правду, хто винен у загибелі їхніх чоловіків.

У пресрелізі повідомляють, що стрічка розповідає про трагедію на сміттєзвалищі піді Львовом у 2016 році, передає "Еспресо.Захід".

"Страшна смерть під Львовом, яка неможлива у цивілізованому світі. Ніхто не міг уявити, яка загроза захована на гігантському смітнику.

Разом з трьома вдовами пожежників-рятувальників ми шукаємо відповіді, чому 5 років тому загинули їхні чоловіки. Як це стало можливим, і чи хтось за це відповів", - пишуть на сайті видання. 

28 травня 2016 року, на території Грибовицького сміттєзвалища спалахнула велика пожежа. Лавина зі сміття накрила чотирьох людей, троє з них були пожежниками. Усі вони загинули. 

Читайте також: Садовий просить ділянку під новий полігон для сміття, але знову лише на папері

"Ще до трагедії мені вдалося побувати на найбільшому в Україні сміттєзвалищі піді Львовом, і вже тоді воно наводило жах своїми розмірами, висотою і безладністю, як-то нелегальним сортуванням сміття. На моїх очах десятки людей збирали сміття, по яке приїжджали невідомі машини. А дирекція полігону лише знизувала плечима, що нічого не може зробити. Хоча це був об'єкт, де вхід стороннім був суворо заборонений. Пожежі там були й раніше. Пожежники зазначають — саме через збирачів сміття, які палили шини там само, на місці, заради металу в них", — розповіла авторка фільму Мар’яна П’єцух.

Документальний фільм можна подивитись за посиланням.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал