"Ми ведемо 95% хворих на COVID-19" – медики поліклініки на Мазепи бунтують проти Садового

Сімейні лікарі поліклініки б’ють на сполох через те, що при перереєстрації їхнього закладу з однієї лікарні до іншої доведеться переоформляти всіх пацієнтів, які уклали угоди з ними – а це тисячі людей, з яких чимало хворих на COVID-19 у формах легкої та середньої важкості.

Про це вони оголосили на засіданні виконавчого комітету ЛМР, інформує кореспондент "Еспресо.Захід".

Лікарі прийшли на засідання виконкому разом з головою комісії Валерієм Веремчуком. Разом вони виробили пропозиції Львівській міській раді, як можна задіяти частину поліклініки під ковідне відділення, але не передавати її з підпорядкування однієї лікарні до іншої.

Основне застереженням, чому цього не можна робити, полягало в тому, що в разі зміни реєстрації поліклініки також доведеться переукладати угоди з сімейними лікарями всіх пацієнтів. А це тисячі людей, чимало з яких хворіють на корона вірусну хворобу в легкій чи середньої важкості формі.

Андрій Садовий, вислухавши позицію медиків, відмовився адекватно реагувати на неї. Натомість у підвищених тонах запевнив, що міськрада знає, що робить, і буде так, як він вирішив.

Лікарі марно намагалися переконати міського голову, проте кажуть, що не мають наміру здаватися, а планують боротися за своїх пацієнтів і право надавати їм послуги в належних умовах.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.