Перший день львівського локдауну. Фото

У перший день посиленого карантину в місті не спостерігається відчутних змін.

Як повідомляє кореспондент "Еспресо.Захід", у громадському транспорті ситуація практично не змінилася. Одні маршрутки наповнені, інші – майже порожні. 

Популярні маршрути в час пік переповнені пасажирами. Не всі водії дотримуються карантинних вимог і пускають людей навіть тоді, коли сидячі місця заповнені. Хоча варто сказати, що це не є прямим обов’язком водія – стежити за кількістю пасажирів. 

Читайте також: Хворих все більше: на Львівщині вкотре понад тисячу нових інфікувань на СОVID-19

Натомість у кафе та ресторанах дотримуються визначених карантинних заходів – заклади працюють "на виніс". У рідкісних випадках можна зустріти людей, які сидять на літніх терасах кав’ярень. Біля деяких популярних харчових закладів є скупчення охочих придбати з собою їжу чи замовити каву.

 

Інша ситуація – з магазинами одягу, аксесуарів, мобільних телефонів. Вони здебільшого відчинені та працюють без видимих змін.

Біля ринків також звична картина: стихійні базари на тротуарах, де продають від сільськогосподарських продуктів до різноманітного буденного краму.

На вулицях міста поліцейських і муніципалів практично не видно.  Понад те, на офіційних сторінках поліції Львівщини не повідомляють новин про якісь особливі заходи з посилення стеження за дотриманням карантинних вимог. 

Чи не єдині, хто дійсно змушений був повністю зачинити свої двері для відвідувачів, стали заклади культури та книгарні. У Львові скасовано або перенесено театральні вистави, кінопокази, концерти, балети, презентації тощо.  

Фото: Юрій Мартинович

  • Нагадаємо, у Львові посилили карантин до 28 березня.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.