У "Голосі" пояснили, чому ініціювали зміну голови Львівського тервиборчкому

Партія звинувачує свого представника у ТВК у ряді порушень процедури на попередніх місцевих виборах.

Про це у коментарі "Еспресо.Захід" розповів голова фракції "Голосу" у Львівській міській раді Віталій Троць.

"Рішення змінити нашого представника в міській ТВК визріло давно. Його причиною стали ряд незрозумілих рішень під час кампанії на місцевих виборах: і по зміні дати другого туру, і по реєстрації кандидатів. Також усі пам'ятають перше засідання депутатів міської ради, на якому частина обранців приймали присягу. Особливо цікавим стала ситуація, що на нього нас навіть не було запрошено, хоч саме "Голос" висував Ігоря Сліпецького на цю посаду", - зазначив політик.

Він додав, що ще тоді ухвалили рішення його знімати, але  чекали поки завершать виборчий процес та усі процедурні моменти зі звітами та фінансами.

"Не коректно було б знімати його тоді і передати ці незавершені процеси новому голові. Відповідно, коли усе, що пов'язано з минулими виборами було завершено, ми зробили подання в ЦВК, відкликали попереднього нашого представника і подали нового, яка автоматично очолила міську ТВК", - пояснив депутат.

Віталій Троць додав, що Оксана Ямщикова, яку рекомендувала партія, кваліфікований фахівець у виборчих процесах і до того була представником "Голосу" в обласній виборчій комісії.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.