У Львові посилили карантин до 28 березня

Влада міста вирішила не чекати на рішення Кабміну, оскільки динаміка госпіталізації не зменшується.

Про це повідомив очільник Львова Андрій Садовий, передає Еспресо.Захід.

З п’ятниці, 19 березня, на території львівської громади запроваджують посилений карантин, який діятиме до 28 березня. Андрій Садовий повідомив, що молодша школа переходить на канікули, а старші класи продовжують дистанційне навчання. Також припиняють роботу всі заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики. Переносять всі масові заходи. Заклади громадського харчування працюють "на виніс" та доставку. У торгових центрах працюватимуть продуктові магазини, аптеки та зоомагазини.

Стосовно господарських магазинів, то вони працюватимуть на видачу за попереднім замовленням. Салони краси та спортивні зали працюватимуть за індивідуальним попереднім записом.

"Чому ми вирішили не чекати на рішення Кабміну і ухвалювати такі рішення негайно? Динаміка госпіталізації важких хворих не зменшується. Маємо зробити все необхідне для того, щоб не допустити колапсу медичної системи міста. Це час, за який зможемо облаштувати додаткові місця у лікарнях та поліклініках. Також це єдина можливість обірвати ланцюжок захворювання. Тому просимо всіх при можливості залишатись вдома, носити маски, дотримуватись дистанції", – повідомив Андрій Садовий.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.