Загроза "червоної зони". Матчі збірної України з футболу таки перенесли зі Львова

Головна команда проведе березневі поєдинки кваліфікації на Чемпіонат світу-2022 в Києві.

"Трибуна" повідомляє, що про це зазначив генеральний секретар УАФ Юрій      Запісоцький,  інформує "Еспресо.Захід".

"Епідеміологічна ситуація на Західній Україні, включаючи Львівську область, досить загрозлива ... Не виключено, що її буде внесено в "червону зону", що може стати перешкодою для прибуття команд-суперниць. Зокрема, збірна Фінляндії вже висловлювала стурбованість. Тому було прийнято "соломонове рішення": кращий варіант на сьогодні – відіграти два матчі у столиці. З огляду на те, що Київ розташований у безпечній зоні.

У нас є дозвіл від Міністерства охорони здоров'я і рішення УЄФА щоби дозволити заповнити стадіон глядачами на 30%. Станом на сьогодні, обидва матчі пройдуть з глядачами. Будемо сподіватися, що ситуація не погіршиться", - сказав Запісоцький.

Нагадаємо, що чутки про те, що поєдинки не відбудуться у Львові ширяться вже впродовж кількох днів. Спочатку журналісти стверджували, що причиною такого рішення може стати стан газону. Проте цю версію спростувало керівництво Арени "Львів", зазначивши, що повністю готові прийняти матчі. Та сьогодні вже з'явилась інформація, що причиною скасування матчів у Львові стане епідеміологічна ситуація.

Цю інформацію опосередковано підтвердили в коментарі для "Еспресо.Захід" у Львівській ОДА, зазначивши, що скасована планова нарада щодо організації матчів, яка мала відбутись сьогодні, 16 лютого.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.