Львівська обласна рада рекомендує запровадити в області жорсткий карантин

У деяких лікарнях області уже не залишилось вільних ліжок.

Впродовж найближчих трьох днів має відбутись спільне засідання обласної та міської комісії ТЕБ та НС. Таке рішення ухвалила Львівська обласна рада. Крім того, облрада рекомендувала комісіям запровадити в області карантин, передає "Еспресо.Захід".

"Ми четверті у турнірній таблиці по захворюваності і заповненості ліжок в Україні. Споглядати далі, як ми просуватимемось вгору по цій таблиці, немає змісту", – заявив депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин, який, власне і запропонував запровадити карантин. 

Читайте також: "Кисень у лікарнях скоро буде на вагу золота", - керівниця Львівського "Охматдиту"

Згідно з моніторингом, впродовж останніх 14 днів показник захворюваності на COVID-19 на 100 тисяч населення зріс на 21,77% в у порівнянні з попереднім двотижневим періодом.

Читайте також: Вибір вакцин від COVID-19 в Україні з'явиться нескоро

При цьому у Львівському районі – цей показник зріс аж 48,78%. Станом на 15 березня на Львівщині було 7828 хворих на COVID-19, з них 2238 перебуває на стаціонарному лікуванні. Загалом в області є 3945 ліжок для хворих на COVID-19. Тобто в середньому лікарні заповнені на 56,6%. При цьому принаймні дві профільні лікарні офіційно переповнені. У Стебницькій лікарні перебуває на лікування 120 осіб, хоча лікарня розрахована на 110, а у Рудківській – 87 (є 85 ліжок). У Самбірській лікарні залишилось лише одне вільне ліжко з 50.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал