"Рішення РНБО мають бути щораз гучніші, бо попередніх ніхто не має наміру виконувати", – Синютка

А всі разом вони покликані відвертати увагу від провалів, які допустив орган влади, що став головним у державі, – Офіс президента.

Про це в прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" розповів народний депутат України Олег Синютка, повідомляє "Еспресо.Захід".

"Зараз рішення РНБО щоразу мають бути все сильніші й сильніші, щоби люди забували попередні, які, так виглядає, просто не виконуватимуть. Адже вони були так зроблені, щоб перехопити ініціативу. А використовують зараз цей орган, бо іншим люди вже не довіряють. До прикладу, можна провести простий експеримент і запитати в людей: кого вони знають з урядовців, крім Авакова і Степанова. І мало хто назве, бо це таке монообличчя", – зазначив політик.

Він звернув увагу на те, що всі ключові рішення, в тому числі й за інші гілки влади, що мали б бути незалежними (уряд, суди, Верховна Рада) зараз ухвалює Офіс президента. А от відповідальність він хоче розподіляти між усіма.

"Та треба розуміти, що відповідальність за всі негаразди, як-от падіння економіки, підвищення тарифів, провал вакцинації, зубожіння населення, несе одна структура, яка насправді керує державою, – це Офіс президента. А рішення і дії всіх інших органів влади здійснюють лише для того, щоб перекласти відповідальність та відвернути увагу від того, що діється на Банковій", – додав Олег Синютка.

Нагадаємо, програма "Борковський & Валевська" виходить щоп'ятниці о 21.15 на телеканалі "Еспресо".

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.