СБУ перевірить депутатів, які голосували за "харківські угоди". У списку власник львівського ринку

Служба безпеки України перевірятиме мотивацію власника ринку "Південний" Петра Писарчука, який голосував за так звані "харківські угоди".

Про це на прес-брифінгу у четвер, 11 березня, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, передає "Еспресо.Захід". 

Служба безпеки України перевірить обставини голосування щодо ратифікації "Харківських угод" у 2010 році. Повідомляють, що за наявності вагомих підстав на депутатів буде відкрито кримінальні провадження за статтею про державну зраду.

"Є окреме доручення СБУ - з'ясувати, у який спосіб ці 236 депутатів голосували з цього питання. Якщо СБУ вважатиме за необхідне, вона має відкрити (провадження) за статтею 111 Кримінального кодексу (державна зрада) щодо відповідних осіб", - повідомив під час брифінгу Данілов.

"В 2008 році РНБО було прийнято рішення протягом 2 місяців Кабінет міністрів мав запропонувати законопроект, який урегульовував питання виходу Чорноморського флоту РФ в 2017 році. На жаль, цей законопроект не був з невідомих нам причин, розроблений і ми вважаємо, що це була перша цеглина, яка була далі почала руйнувати всю систему нашої безпеки і привела до того, що в 2010 році з’явилися так звані "харківські угоди", які в безпрецедентно короткий проміжок часу (через 4 дні після підписання їх у Харкові) були ратифіковані депутатами Верховної Ради", - наголосив секретар РНБО.

Він також додав, що наслідком "харківських угод" є окупований Крим і великі проблеми в Донецькій і Луганській областях. 

Зауважимо, що до списку депутатів, яких перевірятиме СБУ, потрапив й Петро Писарчук, колишній член Партії регіонів, власник львівського ринку "Південний". 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.