"Ми були детонатором, який змушує вибухати", – доброволець Тарас Личко

14 березня в Україні відзначатимуть День Українського добровольця.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

14 березня в Україні відзначатимуть День Українського добровольця. Відповідне рішення прийняли 17 січня 2017 року постановою № 1822 Верховної Ради України "Про встановлення Дня українського добровольця".

"З метою зміцнення патріотичного духу в суспільстві, підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формування відзначення Дня Українського добровольця було винесено на державний рівень", - зазначають у Міністерстві у справах ветеранів.

14 березня для відзначення Дня Українського добровольця обрали не випадково. Саме цього дня 2014 року з Майдану на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці і почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.

"Як би не було, маємо День добровольця і День захисника України, - переконує  у розмові з журналісткою "Еспресо.Захід" доброволець 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Тарас Личко. - Ось є вибухівка, а є детонатор, який змушує вибухати. У 2014 році добровольці були тим детонатором, які надихали навіть тих, котрі в Збройних силах були далекі від української історії. Коли потрапив у Луганський аеропорт, ми з другом між собою віталися "Слава Україні!". До кінця виходу уся наша рота так віталася. Тобто ми мотивували".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.