У Львівській обласній лікарні врятували жінку на 35 тижні вагітності із заблокованим жовчевим міхуром

Жінка уже вдома

У Львівську обласну клінічну лікарню поступила 35-річна вагітна жінка зі Стрия із заблокованим жовчевим міхуром. Їй спробували допомогти за допомогою ліків, але стан потребував хірургічного втручання. Медики наважилися на лапароскопічну операцію і їм вдалося зберегти і дитину, і видалити проблемний жовчевий. Про це інформує Львівська обласна клінічна лікарня, передає "Еспресо.Захід".

У свої 35 років Марія виховує троє дітей, зараз чекає народження четвертого малюка. Проблеми з жовчевим різко поставили під загрозу радість материнства.

Читайте також: У центрі "Джерело" діти з інвалідністю можуть проходити безкоштовну реабілітацію

"Консервативна терапія не дала результату. Ми обрали лапароскопічну операцію, щоб у майбутньому вона легше перенесла пологи. Складність втручання була у тому, що коли робиться таке втручання, у черевну порожнину вводиться газ, а коли на великому терміні більшу частину живота займає вагітна матка, то не так просто працювати з жовчевим, у хірурга менше простору для маневрів. До 24 тижнів такі випадки оперувати легше, а тут довелося добре постаратися", - розповів "Еспресо.Захід" хірург хірургічного відділення №1 Львівської обласної клінічної лікарні Маркіян Верхола.

А вже за тиждень багатодітну маму виписали додому. Мамі та дитині більше нічого не загрожує.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал