Депутати передумали дати кошти на вертолітний майданчик для лікарні швидкої допомоги

Львівська міська рада ухвалила гуманітарний блок бюджету розвитку.

На розвиток медицини у цьому році Львів скерує 227,5 мільйона гривень та 218,3 мільйона на розвиток освіти. Львівська міська рада таки ухвалила частину бюджету розвитку, у якій передбачене фінансування програм громадського бюджету, лізингових платежів, а також гуманітарної сфери міста. Другу частину, у якій поділять кошти на утримання ЛКП, мають розглянути під час засідання 25 березня, передає  "Еспресо.Захід".

За словами голови комісії з освіти та науки Вікторія Христенко, цього року освітня галузь отримала безпрецедентне фінансування. "Продовжили фінансування програм "Здорова постава", "Львів науковий", конкурсу "Найкращий педагог", – каже Вікторія Христенко. – Так, розгляд бюджету розвитку тривав дуже довго. Але, як на мене, це дуже правильний підхід, коли депутати намагаються розібратись, на що конкретно йдуть кошти, і чи вони справді потрібні саме там. Звичайно, на абсолютно усі об'єкти коштів не вистачає, тож доводилось обирати, які проєкти фінансувати першочергово. Але якщо такий підхід збережеться, то за п'ять років матимемо абсолютно іншу ситуацію в освіті". 

Читайте також: Адмінкорпус у "Шевченківському гаю" не будуватимуть, натомість дадуть кошти на завершення ремонту Театру для дітей та юнацтва

Як заявляла в інтерв'ю "Еспресо.Захід"  голова комісії з фінансів та планування бюджету Наталія Шелестак, аби розібратись, куди йдуть кошти, комісія змушена засідати мало не щодня. До речі, останнє засідання бюджетної комісії відбулось сьогодні вранці, буквально перед сесією. Тож деякі зміни внесли фактично в останній момент.

Серед внесених "з коліс" змін до бюджету – зменшення фінансування деяких проєктів лікарні швидкої допомоги. Комісія вилучила стрічки, які передбачали капітальний ремонт парковки (500 тисяч гривень), будівництво злітно-посадкового майданчика для гвинтокрилів (ще 500 тисяч) та капітальний ремонт благоустрою прилеглої території (800 тисяч).  Натомість передбачили 2,5 млн грн на ремонт даху 8-ї міської клінічної лікарні.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.