"Підрядник відмовився добудовувати школу "Провесінь" та Тракті Глинянському", – Вікторія Христенко

Наразі будівля стоїть без даху, тож дощі затікають у класи і руйнують стіни.

Цього року планують добудувати школу у Брюховичах. Кошти на це передбачені у проєкті бюджету розвитку Львівської міської ради. Натомість Школа-садок ″Провесінь″ на Тракті Глинянському, яку будуть ще з 2016 року і далі залишиться недобудом. Про це повідомила ″Еспресо.Захід″ голова комісії освіти і науки львівської міської ради Вікторія Христенко.

"З школою "Провесінь" проблема у тому, що торги провели дуже давно, ще у 2016 році. Тепер підрядник відмовляється продовжувати роботи, бо ціна мала. У межах укладеного контракту змінити ціну не можна, треба розривати контракт. І виникає дивна ситуація, коли підрядник не робить нічого, ні контракт не розриває, – каже Вікторія Христенко. – Підрядник збудував коробку, поставив вікна, але не поставили дах. Там все мокре! Тепер буде важко вивести цю вологу зі стін. Я маю певне відношення до будівельних робіт за своєю основною діяльністю. І знаю, що навіть коли не вистачає на дах, підрядних зобов'язаний бодай натягти цупку церату і закріпити її, аби не замокало те, що уже є збудоване. Вони цього не зробили".

За словами Вікторії Христенко, лише тепер підрядник нарешті надіслав листа на розірвання контракту. Відтак, будуть переробляти проєкт, проведуть нову експертизу. Голова комісії припускає, що тендер на визначення нового підрядника, швидше за все, буде лише восени. "Усі знають, який у Львові дощовий травень і літо. Тобто до визначення нового підрядника дощі і далі будуть затікати в класи, – каже Вікторія Христенко. – Мене дивує така безалаберність. Хтось же має перевіряти якість виконання робіт підрядниками? Я ніколи не мала справи з бюджетними грошима, і тепер для мене є багато несподіванок. Не правильно починати будівництво нових об'єктів, коли ми не можемо завершити ті, що які уже розпочаті".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.