У Флоренції відкрили пам’ятник Шевченку роботи львівського скульптора

Церемонію відкриття приурочили до дня народження Тараса Шевченка.

У вівторок, 9 березня, у Флоренції  відкрили пам’ятник українському поету й художнику Тарасу Шевченку. Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький на своїй facebook-сторінці, передає "Еспресо.Захід".

За його словами, цей пам'ятник є першим в Італії пам’ятником Кобзарю. 

Скульптура виготовлена із бронзи, авторства відомого українського скульптора Олега Пінчука.

Варто також додати, що це перша робота українського скульптора у Флоренції.

Довідка. Олег Пінчук – сучасний український скульптор, майстер бронзової скульптури та арт-інсталяцій, заслужений художник України, член Національної спілки художників України. Він народився 15 червня 1960 року у Дрогобичі. Свого часу закінчив Київський державний художній інститут. Також свою майстерність скульптор удосконалював у Вищій школі візуального мистецтва (ESAV) в Женеві.

Роботи Олега Пінчука знаходяться в колекціях Національного художнього музею України, Віденського музею історії мистецтв, ювелірній фірмі Cartier в Женеві, Espace Pierre Cardin в Парижі, Ризькому музеї іноземних колекцій, Московському музеї сучасного мистецтва, Музеї російського мистецтва в Києві, Одеському музеї західного і східного мистецтв, Національному художньому музеї у Львові тощо.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал