Підробляла документи: на Львівщині судитимуть завуча школи

Протягом шести років жінка підроблювала документи та не сплачувала належну зарплату сторожам школи. Жінку викрили після скарги одного з них.

Про це повідомляє прокуратура Львівської області, передає "Еспресо.Захід". 

"За процесуального керівництва Золочівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру 53-річній завідувачці однієї із загальноосвітніх шкіл Новороздільської ОТГ за службове підроблення та грубе порушення законодавства про працю", - йдеться в повідомленні. 

В прокуратурі повідомляють, що жінка протягом 2013-2019 років вносила у табелі обліку робочого часу недостовірні відомості щодо відпрацьованих годин двома сторожами школи. Вона приховувала відпрацьовані ними  понаднормові години, а також час їхньої роботи у вихідні дні. Варто зауважити, що такі години мали б оплачуватись в подвійному розмірі. Такими махінаціями жінка приховала відсутність третього сторожа - двоє працівників працювали за трьох.

"Викрили завідувачку після скарги одного з постраждалих. Наразі один з ошуканих працівників подав позов щодо відшкодування понад 60 тис. грн", - повідомили в прокуратурі області. 

За скоєне жінці загрожує обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал