У Львові відкриють виставку робіт харківського художника

Вона стане другим великим проєктом у Львівському муніципальному мистецькому центрі.

Про це повідомляє Львівський муніципальний мистецький центр, передає "Еспресо.Захід".

З 6 березня по 10 квітня у Львівському муніципальному мистецькому центрі можна оглянути проєкт Івана Світличного "Grammar. Fix.". Організатори розповідають, що митець за допомогою відео, світла, звуку та зображення шукає нові формати візуального. Звертається до історії перших графічно-цифрових експериментів – часу, коли комп’ютерні технології були спеціалізованим сегментом, а художники, що практикують їх, – візіонерами, провісниками нового світу. Вперше "Grammar. Fix." демонстрували в Києві у Pinchuk Art Center (2018). У Львівському муніципальному мистецькому центрі вона стане другою великою з початку роботи.

"У Муніципальному мистецькому центрі виставки першого року роботи об’єднані загальною темою "Мистецтво, якого не було у Львові". Всі вони супроводжуватимуться паралельними дискусіями та артист-токами, освітніми програмами та колабораціями, які дозволяють ще більше заглибитися в запропоновані експозиції. Наше завдання спільно з кураторами Центру та експертною радою – зробити простір максимально відкритим і вільним для висловлювань, водночас зберігаючи непрості теми", – розповідає керівниця Центру Ляна Мицько.

Організатори попереджають, що відвідувати другий та третій експозиційні зали не рекомендовано людям схильним до епілепсії, оскільки там працює стробоскоп.

Довідка. Іван Світличний – харківський художник, який працює з темою нової візуальності, учасник Венеційської бієнале, номінант премії Pinchuk Art Prize, призер премії імені Казимира Малевича.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал