Рятувальники Львівщини отримали нові маневрені пожежні машини

Сьогодні, 4 березня, у головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області презентували нові пожежні машини.

Як повідомляє кореспондент "Еспрео.Захід", рятувальники отримали сім повністю укомплектованих автомобілів.

Зокрема, це п’ять невеликих машин першої допомоги II-типу, які призначені для реагування на незначні пожежі. Також вони залучаються до ліквідації дорожньо-транспортних пригод.

"Через малі габарити та маневреність, вони дозволяють у найкоротший термін прибути до пожежі. А чим швидше приїдемо, тим менше будемо гасити", - відзначають рятувальники.

Крім цього, був представлений автомобіль "пожежна-автоцистерна", який може зі шлангу подавати 60 літрів води в секунду і вміщує 4,5 тони води та 450 літрів піноутворювачів. Ця машина обладнана всіма необхідними засобами для пожежогасіння та для аварійно-рятувальних робіт.

Начальник Головного управління  Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Юрій Кагітін розповів, що автомобілі та обладнання закуплені в рамках програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна 2014-2020".

Як відзначив голова Львівської ОДА Максим Козицький, "ця подія не про автомобілі, а про безпеку життя населення" та про якісні умови праці для рятувальників.

Загалом було залучено 46 млн грн грантових коштів для трьох карпатських областей України. Найбільше грошей було виділено саме на Львівщину – понад 20 млн грн.

Фото: Юрій Мартинович

Читайте також: Червоноградську рятувальну станцію підтопило (фото, відео)

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал