"Маємо план Б": підприємці про ймовірність введення "червоної зони" у Львові

Ще навіть не відкрившись, у соціальному ресторані "Базилік" уже думають, як вижити під час імовірного карантину.

Із власниками спілкувалася журналістка "Еспресо.Захід"

Соціальний ресторан "Базилік" запланував офіційне відкриття на 12 березня. Нині працюють у тестовому режимі і запрошують гостей на комплексні обіди. Втім у час, коли з дня на день у Львові можуть запровадити нові жорсткі обмеження, ще навіть не відкривши заклад, думають, як вижити під час нового карантину.

"Коли ми планували відкриття і лише писали проект,  про ковід ніхто ще навіть не здогадувався, – розповідає одна зі співзасновниць соціального ресторану "Базилік" Уляна Дорош. – У нас були амбітні плани  і ми хотіли максимально працевлаштувати людей з вразливої категорії. Нині розуміємо, що з 12 березня, коли офіційно відчинимо двері закладу, в нас працюватиме п’ятеро осіб і нам потрібно буде заробити на заробітну плату й на податки".

Утім власниці ресторану так довго чекали на відкриття закладу, що нині не опускають рук і вже придумують плани на випадок карантину. 

"Ми точно будемо працювати на доставку, на попередні замовлення, щоб зберегти робочі місця, – додає Уляна Дорош. – Окрім цього, працюватимемо з державними установами, адже там є обід і люди теж хочуть десь харчуватися. Ми готові до такого розвитку подій, з моменту введення "червоної зони" будемо ставати на кухню і створювати умови, аби мати змогу сплатити заробітну плату і необхідні податки". 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал