Бориславська міськрада просить Зеленського заборонити проросійські партії

Під час сьогоднішньої сесії депутати Бориславської міської ради, що на Львівщині, одноголосно підтримали звернення до президента щодо заборони діяльності антиукраїнських політичних партій – "Опозиційна платформа – за життя" та "Партія Шарія".

Про це повідомляє пресслужба Бориславської міськради, передає "Еспресо.Захід".      

Це рішення має показати чітку, спільну позицію проукраїнських сил та не допустити діяльність представників російського агресора для перемоги національних інтересів України, зазначають у пресслужбі.

У заяві депутати просять президента, голову Верховної Ради та секретаря РНБО підготувати та ухвалити законопроєкт і відповідні регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партій "Опозиційна платформа – за життя" та "Партія Шарія" як таких, що відстоюють та активно просувають інтереси російського агресора.

"За проросійськими політиками завжди йдуть російські танки. Щоб не допустити цього, нам необхідно вже сьогодні заборонити діяльність рупорів Кремля. Члени вищезазначених політичних партій своєю діяльністю відверто заграють з країною агресором Російською Федерацію, що несе велику загрозу для економічного, політичного, соціального життя Української держави. Маніпулюючи нормами моралі, питаннями мови та "дружби з Російською федерацією" сприяють розколу Українського суспільства", – йдеться у заяві.

Місцеві депутати впевнені, що ці кроки необхідні для перемоги національних інтересів України в гібридній війні з московським окупантом.

Додамо, що подібні звернення підтримують і по інших містах країни.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал