"За будинки, які знесуть для будівництва Північної об'їзної дороги, досі не розрахувались з усіма власниками", – Володимир Марусяк

Людям озвучили лише суму викупу, але не пояснили, коли саме її виплатять.

Цього року обіцяють розпочати будівництво північної об’їзної дороги Львова. Однак, виявляється ЛОДА досі не викупила усіх земельних ділянок під майбутню дорогу. Більше того, йдеться не лише про земельні ділянки, а й про звичайні сільські подвір'я з житловими будинками. Про це повідомив "Еспресо.Захід" депутат Львівської міської ради Володимир Марусяк.

"У Запитові є сім господарств, через які пролягатиме ця дорога. Щонайменше три досі не викуплені. Ще торік було розпорядження голови обласної адміністрації про викуп ділянок, були закладені кошти у державному бюджеті. Прийшли оцінювачі, оцінили майно (будинки і земельні ділянки) і на тому все застигло, – каже Володимир Марусяк. –  Людям озвучили цифри, за які викуплять, але не пояснили, що у ту суму входить. Вони звертались до оцінювача проханням надати інформацію, але ніхто нічого їм так і не пояснив. Сказали, що викуплять лише будинок і земельну ділянку, без допоміжних споруд. Але візьмемо класичне сільське подвір'я: хата, сарай, сад тощо. Усе це має свою ціну".

За словами Володимира Марусяка, проблема ще й в тому, що через зволікання з викупом вартість, яку озвучили оцінювачі, зменшується. Адже за останні кілька місяців курс долара суттєво зріс.

"Власникам ділянок досі ніхто не повідомляє, коли їх викуплять. Тому вони звернулись до мене (це мій виборчий округ), а я  звернувся з запитом до голови обласної адміністрації Максима Козицького, – каже депутат. – Окрім курсової різниці,  є й інші невирішені поточні питання. Скажімо, коли ділянки врешті викуплять, кошти людям покладуть на рахунок в банку. Аби їх зняти, треба сплатити комісію. Зрештою, навіть перевезти усе майно з колишнього подвір'я, це втрати, які їм повинні компенсувати. Невирішене питання з виділенням земельних ділянок для цих людей, бо зависло питання зі старостинськими округами, старост. Тому зараз усе в повітрі, люди не розуміють, що їм робити".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.