"У Львівському "Охматдиті" – двоє важких пацієнтів з COVID-19. Один – з Франківщини", – директорка лікарні

Загалом на лікуванні у цьому медзакладі перебуває 22 дітей з підозрою на коронавірусну інфекцію. У 14 з них діагноз підтвердили лабораторно, методом ПЛР-дослідження.

Про це повідомила на пресбрифінгу директорка Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит" Олександра Бурда, передає "Еспресо.Захід".

"Сьогодні зранку телефонувала ще одна сім'я, тож орієнтовно до обіду у нас буде 25 пацієнтів", - зазначила лікарка.

Семеро госпіталізованих дітей – з пневмоніями. За словами Олександри Бурди, відсоток пневмоній у дітей, яких госпіталізують з COVID-19, з початку року зріс. Тепер це у середньому 30%, хоча минулого року було 22-23%. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні у Львівському "Охматдиті" є діти з цукровим діабетом.

"За два місяці 2021 року зріс також відсоток ПЛР-підтверджених пацієнтів. Якщо минулого року це було 33-34% з тих, що поступали з підозрою на це захворювання, то сьогодні це – 47-48%", - навела порівняння керівниця медзакладу і додала, що, на щастя, лише 10-12% з них є кисневозалежними (серед дорослих хворих таких - 80%).

"Важких – двоє пацієнтів. Одна дитина - з Франківщини. Останнім часом до нас часто телефонують з цієї області, просять допомоги. Можливо, сьогодні поступить ще одна дитина з важкою пневмонією. Готові допомагати всім, хто цього потребує, у межах наявних ресурсів", - підсумувала Олександра Бурда.

Днем раніше головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук повідомив на одному з пресбрифінгів, що 10 лікарень на Прикарпатті, які приймають "ковідних" хворих, завантажені на 100%. Інші медзаклади завантажені на 92-96%. Епідеміологічна ситуація в Івано-Франківській області залишається на межі критичної.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/espreso_zahid